Sopimusviljelijäksi 65 Oats -puhdaskauralle?

2023.03.02

Kinnusen Mylly tekee tulevalle satokaudelle 2023 uusia gluteenittoman kauran puhdaskauraviljelysopimuksia. Uusia 65 Oats -sopimusviljelijöitä otetaan mukaan sekä tavanomaisena että luomuna tuotettuun gluteenittomaan puhdaskauraviljelyyn.

Turvallisesti gluteenitonta kauraa jo yli 30 maahan

Kinnusen Myllyn Utajärvellä sijaitseva kauramylly on omistettu kokonaan korkealaatuiselle puhdaskauralle, eli gluteenittomalle kauralle. Vuonna 2019 valmistunut mylly edustaa tekniikan terävintä kärkeä ja on yksi ainoista tiukasti gluteenittomista puhdaskauramyllyistä maailmassa. Tänä päivänä siellä valmistetaan gluteenittomia 65 Oats -kauratuotteita elintarviketeollisuuden tarpeisiin jo yli 30 vientimaahan.

Turvallista ja huolellista tapaamme tuottaa gluteenitonta kauraa arvostetaan korkealle ja tuotteemme ovatkin lunastaneet tukevasti paikkansa gluteenittomien elintarvikkeiden valmistajien keskuudessa. Tämän ansiosta Kinnusen Mylly pystyy nyt kasvattamaan sopimusviljelymäärää ja tekemään uusia viljelysopimuksia tulevalle satokaudelle 2023. Sopimuksen teko vaatii vähintään 100 tn:n puhdaskauramäärää.

Osaavaksi ammattilaiseksi aktiiviseen sopimusviljelijäyhteisöön

Puhdaskauraviljely vaatii tarkkuutta, korkeaa ammattitaitoa ja sitoutumista tiukkoihin puhtausvaatimuksiin, jotta lopputuotteet ovat kuluttajille turvallisesti gluteenittomia. Puhdaskauraviljelytilalla ei saa viljellä eikä käsitellä gluteenia sisältäviä viljakasveja, kuten ohraa, vehnää tai ruista. Lohkojen tulee olla ollut vähintään kaksi edellistä viljelykiertoa gluteenittomassa kierrossa. Joka satokausi vieraat viljakasvit tulee kitkeä pois viljelmiltä. Onnistuminen puhtaudessa vaatii puhdasta siementä.

Tavoitteenamme on rakentaa pitkäjänteisellä tavalla sellaista yhteistyötä, jossa viljelijät saavat erikoistumalla parempaa kannattavuutta viljelystä ja korkealla ammattitaidolla tekemästään työstä. 65 Oats -viljelijäyhteisöömme kuuluu jo useita kymmeniä puhdaskauraviljelijöitä ja yhteistyö sisältää tapaamisia ja koulutuksia, jossa yhdessä kasvatamme osaamista ja jaamme parhaita vinkkejä ja käytäntöjä toisillemme. Yhteistyössä on mukana tiiviisti myös ProAgrian huippuosaajat, jotka auditointien lisäksi myös kouluttavat ja sparraavat sopimustilojamme. Uusille viljelijöille tullaan kevään 2023 aikana järjestämään 65 Oats Kick off -koulutukset.

Jos puhdaskauran sopimusviljely tuntuu oikealta vaihtoehdolta omalle tilallesi, otathan meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Lisätietoja löydät myös: www.viljanosto.fi/sopimusviljelijaksi

Lisätietoja:
Toni Kuure, puh. 08 5144 748
toni.kuure@kinnusenmylly.fi