Mylly

Maailman puhtain kaura tarvitsee arvoisensa myllyn. Upouusi kauramyllymme edustaa tekniikan terävintä kärkeä. Ja on yksi ainoista tiukasti gluteenittomista puhdaskauramyllyistä maailmassa. Olemme siitä aika ylpeitä.

Gluteenittomuuden varmistaminen on ollut pääperiaatteena uuden kauramyllymme ja koko myllyprosessin suunnittelussa, aina viljavastaanotosta tuotteen lastaukseen asti.

Meidän kaurantuotantoprosessimme perustuu viimeisimpään teknologiaan ja jatkuvaan laadun tarkkailuun ja hallintaan.

Tuotantomme tavoite on valmistaa hyvänmakuisia, laadukkaita ja turvallisia gluteenittomia kaurahiutaleita. Korkealaatuinen hiutale on mielestämme hyvän makunsa lisäksi laadultaan puhdas, tasalaatuinen, hyvän säilyvyyden omaava sekä jäljitettävissä.

Ensiluokkainen kaura – Laaduntarkkailu – Huippuhygienia

Hyvä raaka-aine on kaiken lähtökohta ja meillä onkin onni työskennellä maailman laadukkaimman kauran kanssa. Huonosta raaka-aineesta on mahdotonta tehdä hyvässäkään myllyprosessissa parempia, mutta hyvänkin raaka-aineen kanssa on mahdollista epäonnistua. Siksi laaduntarkkailu alkaa jo kauan ennen viljan myllylle tuloa, ja jatkuu systemaattisesti läpi koko tuotantoprosessin.

Meillä on oma laboratorio ja tarkka näytteenottosuunnitelma, joka toteutetaan ennen raaka-aineen vastaanottamista ja siiloon siirtämistä. Tuotteen laadunhallintaan käytetään paljon pieniä siiloja ja lajittelemme raaka-aineen vastaanottonäytteen perusteella laadun ja sadon mukaan. Näin varmistamme eri laatujen hallinnoinnin ja myös sen, että jäljitettävyys pysyy hyvin hyppysissä.

Tehdasrakennus on suunniteltu hygienian helppoutta silmällä pitäen. Meillä on paras mahdollinen mekaaninen puhdistuslaitteisto sekä optiset lajittelijat, ja tehtaassa käytetään vain suodatettua ilmaa. Meillä Pohjois-Suomessa vehnän ja rukiin viljely on harvinaisempaa, mutta ohran taas yleisintä. Näin ollen suurin kontaminaatioriski tulee ohrasta ja tuotannossamme onkin panostettu erityisesti ohran puhdistukseen. Tällä hetkellä pääsemme lopputuotteiden gluteenittomuudessa alle 10 ppm tuloksiin, vaikka virallinen raja on 20 ppm. Ja teemme jatkuvaa työtä sen eteen, että lopputulos olisi alle 5 ppm.

Hyvä tuoteturvallisuus lähtee luotettavien raaka-ainetoimittajien valinnasta ja viljan laadun varmistamisesta. Meillä on käytössämme FSSC 22000 -tuoteturvallisuusjärjestelmä, ja sen laajennettu versio, joka kattaa myös gluteenittomuuden hallintaan liittyvän tuoteturvallisuuden standardin. Kaikki 65 Oats -tuotteemme ovat sertifioitu gluteenittomiksi AOECS:n (Association of European Coeliac Societies) mukaisesti ja siitä osoituksena meidän tuotteillamme on virallinen gluteenittoman tuotteen merkki. Noudatamme HACCP-pohjaista omavalvontajärjestelmää.

Herkullinen ja turvallinen kaurahiutale syntyy ainutlaatuisessa myllyssämme vaiherikkaan prosessin kautta ja henkilökuntamme hellissä käsissä.

Lopputuloksena syntyy hyvänmakuisia, laadukkaita ja turvallisia gluteenittomia kaurahiutaleita.

Historiaa, uutta osaamista ja huipputeknologiaa

Vaikka kauramyllymme on upouusi, on meillä yrityksenä ja perheenä myllärihistoriaa ja vankkaa ammattitaitoa viljan käsittelystä jo yli 60 vuotta. Meillä on aina ollut kulmakivenä ensiluokkaisen raaka-aineen lisäksi laadukkaat tuotantoprosessit ja luotettava teknologia, ja siksi meillä onkin Bühlerin kanssa pitkä yhteinen historia. Uusi kauramyllymme perustuu kokonaisuudessaan Bühlerin myllyteknologiaan.

Uusi kauramylly on suunniteltu gluteenittomuuden hallinnan takia täysin erilliseksi tuotantolaitokseksi. Se on yksi harvoista ainoastaan gluteenittomaan tuotantoon keskittyneistä kauramyllyistä koko maailmassa.

Meille on erittäin tärkeää, että myllyssämme on osaava, ammattitaitoinen ja vastuuntuntoinen henkilökunta. Juuri siksi työntekijämme on koulutettu alusta asti gluteenittomaan prosessiin ja vastuunottaminen tuoteturvallisuudesta on vahva osa yrityskulttuuriamme.

Maailman paras raaka-aine yhdistettynä parhaaseen mahdolliseen myllyteknologiaan, erittäin pätevä henkilökunta ja perusteellinen pellolta lähtevä gluteeniton tuotantoketju – nämä ovat mielestämme melko lyömätön yhdistelmä.