Havrens
breddgrad
Här i norr, på den 65:e breddgraden, växer världens bästa och renaste havre. Familjens långa traditioner, yrkesskicklighet och värme i kombination med den unika naturen gör den här arktiska skatten till den bästa möjliga råvaran för de allra godaste glutenfria må bra-produkter.
Historia
Vår familjs kvarn finns i norra Finland, i Utajärvi, på den 65:e breddgraden. Vår havrekvarn är den nordligaste i världen, liksom även det område som lämpar sig för odling av havre.

Glutenfri produktionskedja
För oss betyder ren havre även att den är glutenfri. Vi vill att den här unika råvaran ska förbli ren under hela produktionskedjan för att havren, som till sin natur är glutenfri, säkert ska passa alla. Den officiella gränsen för glutenfria produkter är 20 ppm, vårt mål är max. 5 ppm.
Den delikata och säkra havren tillverkas i vår unika kvarn
Produkter
Läs mer om våra glutenfria havreprodukter för livmedelsproducenternas krav.


Avtalsodlare
Eftersom allting börjar redan på åkern är det viktigt för oss att vi känner de odlare som förser oss med den här specialodlade råvaran. Tillsammans med dem diskuterar vi de bästa verksamhetsmetoderna och delar med oss av de bästa tillvägagångssätten. På så sätt får vi toppkvalitet och renhet.
News

Kinnusen Mylly’s CEO Aarne Kinnunen retires – Annu Kuure the new CEO from August 1st, 2022
Annu Kuure has been elected as the new CEO of Kinnusen Mylly. Annu Kuure will move to her new position starting on August 1, 2022 from the position of CFO of Kinnusen Mylly, where she has worked since 2007.

See you in July at Biofach!
65 Oats team at Biofach, the world's leading trade fair for organic food.

Let’s meet at Free From Functional Food in FIRA Barcelona
The event will be held at the Fira de Barcelona, Gran Via between 7 – 8 June 2022.

Happy holidays
We thank you all for the good co-work this year and wish you happy holidays and a happy new year! 65 Oats team