Havrens
breddgrad

Här i norr, på den 65:e breddgraden, växer världens bästa och renaste havre. Familjens långa traditioner, yrkesskicklighet och värme i kombination med den unika naturen gör den här arktiska skatten till den bästa möjliga råvaran för de allra godaste glutenfria må bra-produkter.

Historia

Vår familjs kvarn finns i norra Finland, i Utajärvi, på den 65:e breddgraden. Vår havrekvarn är den nordligaste i världen, liksom även det område som lämpar sig för odling av havre.

Läs mer

Glutenfri produktionskedja

För oss betyder ren havre även att den är glutenfri. Vi vill att den här unika råvaran ska förbli ren under hela produktionskedjan för att havren, som till sin natur är glutenfri, säkert ska passa alla. Den officiella gränsen för glutenfria produkter är 20 ppm, vårt mål är max. 5 ppm.

Läs mer

Den delikata och säkra havren tillverkas i vår unika kvarn

Läs mer

Produkter

Läs mer om våra glutenfria havreprodukter för livmedelsproducenternas krav.

Läs mer

Avtalsodlare

Eftersom allting börjar redan på åkern är det viktigt för oss att vi känner de odlare som förser oss med den här specialodlade råvaran. Tillsammans med dem diskuterar vi de bästa verksamhetsmetoderna och delar med oss av de bästa tillvägagångssätten. På så sätt får vi toppkvalitet och renhet.

Läs mer

News

2023.02.22

Let’s meet in Foodex Japan 2023

Foodex Japan 2023 will take place in Tokyo 7-10 March and 65 Oats team will exhibit there together with Food from Finland and Nordic Oats.

Happy holidays
2022.12.19

Happy holidays

We thank you all for the good co-work this year and wish you happy holidays and a happy new year! 65 Oats team