Kinnusen Myllyn toimitusjohtaja Aarne Kinnunen jää eläkkeelle – Annu Kuure uusi toimitusjohtaja 1.8.2022 alkaen

2022.08.01

Kinnusen Myllyn uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Annu Kuure. Annu Kuure siirtyy uuteen 1.8.2022 alkavaan tehtäväänsä Kinnusen Myllyn talousjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2007 lähtien. Annu Kuure on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri ja ennen Kinnusen Myllylle tuloaan hän on työskennellyt ICT-alan tuotekehitystehtävissä.

Kinnusen Myllyssä jo vuonna 1987 työhistoriansa aloittanut ja toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien toiminut Aarne Kinnunen jää eläkkeelle 1.8.2022 alkaen. Aarne Kinnunen jatkaa eläkkeelle jäämisen jälkeen Kinnusen Myllyn hallituksen jäsenenä sekä neuvonantajan roolissa.

Aarne Kinnunen iloitsee yrityksen säilymistä perheyrityksenä jo kolmannessa sukupolvessa. Hän muistelee ylpeydellä sitä kehitystä, mikä yrityksessä on tapahtunut vuodesta 1976, jolloin edellinen sukupolvenvaihdos tapahtui yrityksen siirtyessä neljän veljeksen omistukseen. ”Meillä on nyt kolme vankkaa tukijalkaa; vehnämylly, rehutehdas ja uusimpana puhdaskauramylly, joka on erikoistunut gluteenittomien kauratuotteiden valmistukseen. Yrityksen uusi johto Annun vetämänä voi nyt näyttää kyntensä ja olen vakuuttunut siitä, että yhtiö menestyy ja kasvaa myös tulevaisuudessa.” Aarne on kiitollinen siitä antoisasta yhteistyöstä ja aktiivisesta pohjoisesta ruoantuotantoketjusta, jossa on saanut vuosikymmenien ajan työskennellä.

Annu Kuure ottaa toimitusjohtajan tehtävät ja työt perheyrityksen tarinan jatkamisesta innolla vastaan. ”Meidän yrityksessämme on osaamista, asennetta sekä hyvät perustukset. Näillä eväillä on hyvä jatkaa yrityksen kehittämistä ja tarjota asiakkaillemme pohjoisen puhtaasta viljasta parasta mahdollista ruokaa nyt ja tulevaisuudessa.” Uutena toimitusjohtajana Annu Kuure edustaa perheen kolmatta sukupolvea ja näin ollen seuraa isoisänsä Armi Kinnusen, isänsä Eero Kinnusen, sekä setänsä Aarne Kinnusen jalanjälkiä.

Kevään aikana yrityksessä on tapahtunut lisäksi seuraavat organisaatiomuutokset. Aikaisemmin tuotantojohtajana toiminut Toni Kuure on aloittanut hankinta- ja tuotekehitysjohtajana. Tuotantopäällikön tehtävässä on aloittanut Riikka Juntunen ja Heikki Mustonen on nimitetty kunnossapitopäälliköksi.

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Kinnusen Mylly on alusta alkaen ollut pohjoista, korkealaatuista viljaa jalostava perheomisteinen mylly. Tänä päivänä jo lähes 100 miljoonaa kiloa vuosittain viljatuotteita jalostavan yrityksen toiminta muodostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta. Kinnusen Myllyn jauhomyllyssä jalostetaan vehnä-, ruis- ja ohrajauhoja niin ammattileipureiden kuin myös kotileipureiden tarpeisiin. Rehutehtaassa valmistetaan monipuolisesti eläintenrehuja suomalaisille maatiloille omalla Kinnusen Tähti-rehut -tuotemerkillä. Uusin, vuonna 2019 käynnistynyt puhdaskauramylly on erikoistunut gluteenittomien 65 Oats -puhdaskauratuotteiden valmistukseen elintarviketeollisuudelle ja näitä tuotteita menee kotimaan lisäksi myös vientiin jo noin 30 maahan ympäri maailmaa. Työntekijöitä yrityksessä on 45 ja liikevaihto noin 30 milj. euroa (2021).