Gluteeniton tuotantoketju
Luonto – Sopimusviljelijät – Mylly.
Kaikki alkaa pelloilta. Lähtökohdat ovat hyvät: Pohjoinen luontomme tarjoaa maailman puhtainta kasvuympäristöä kauralle.
Alueellamme kaura onkin yksi tärkeimmistä viljelykasveistamme. Valitsemme ammattitaitoisia, tarkkoja viljelijöitä, jotka haluavat sitoutua tiukkoihin puhtausvaatimuksiimme.
Yhteistyössä mukana meillä on myös ProAgrian huippuosaajat, jotka sekä kouluttavat, että auditoivat meidän tilat. Yhdessä mietimme parhaat toimintatavat ja jaamme parhaat käytännöt. Näin saadaan huippulaatua ja puhtautta.
Me olemme pyhittäneet puhdaskauralle oman myllyn sisältäen oman viljan vastaanoton, prosessin, pakkaamon ja varastoinnin. Meillä on oma laboratorio ja analysoinnit puhdaskauralle, jolla varmistamme gluteenittoman tuotantoketjun. Lisäksi käytämme ulkopuolista laboratoriokumppania gluteenittomuuden sertifioinnissa.
Gluteenittoman kauran kriteerit ja tuotantoketju
Sopimusviljelijät
Sopimusviljelijät, joilla on korkea ammattitaito, halu sitoutua ja erikoistua puhdaskauraan.
Puhdas pelto
Puhtaat siemenet, laitteet ja viljavarastot sopimusviljelijän tilalla, gluteeniton viljelykierto.
Kitkeminen
Vieraiden viljojen kitkeminen käsityönä, vähintään 2 kertaa kesässä.
ProAgria
Ammattilaisverkosto auditoi, neuvoo ja sparraa sopimusviljelijöitä.
Puhdas logistiikka
Oma kuljetus, rekka ja koulutetut kuljettajat puhdaskauralle.
Oma puhdaskauramylly
Oma viljanvastaanotto, oma prosessi alusta pakattuun lopputuotteeseen asti, suodatettu ilma tehtaassa ja omat myllärit.
Korkean teknologian lajittelu ja puhdistus
Viimeisintä teknologiaa edustavat optiset ja mekaaniset lajittelu- ja puhdistuslaitteet varmistavat tuotannossa, ettei lopputuotteisiin jää vieraita viljoja.
Mittaaminen
Oma laboratorio mittaa eri vaiheissa: Ennakko, kippilupa, vastaanotto, tuotanto ja lopputuotteet. Sertifioitu yhteistyölaboratorio, jonne toimitetaan joka päivä näytteet ja josta saadaan nopeasti tulokset.